Pažitka
Název:

Rebarborový koláč


Rebarborový koláč


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka300 g
moučkový cukr100 g
máslo125 g
vejce1 ks
vanilkový cukr1 ks
kypřící prášek1/2 sáčku
Pudink:
mléko0,5 l
vanilkový pudink1 ks
cukr1-2 lžíce
čerstvá rebarbora4-5 ks
Postup přípravy:

Tento koláč peču už několik let, proto se o něj  podělím i s vámi. Věřte, že dlouho na stole nezůstane bez povšimnutí.

Napřed si uvařím vanilkový pudink.
Rebarboru si oloupu a nakrájím na kostičky.
Poté z ingrediencí na těsto vypracuji rukama drobenku.
3/4 drobenky nanesu na připravený, máslem vymazaný pekáček.
Na drobenku nanesu po lžících pudink, poházím nakrájenou rebarborou a rovnoměrně zasypu zbytkem rozdroleného těsta.


Peču asi 40 minut na 180 °C do nazlátlé barvy.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Pavla Stenglová

    zavřít okno