Pažitka
Název:

Rebarborový koláč s mandlemi a tvarohem


Rebarborový koláč s mandlemi a tvarohem


Ingredience:
Korpus:
špaldová či hladká mouka125 g
hnědý cukr50 g
máslo115 g
kakaonecelá 1 lžíce
sůl špetka
Náplň:
plátky mandlí (předem trošku opečené v troubě)75 g
mouka10 g
sůl špetka
hnědý cukr75 g
máslo70 g
vejce2 ks
rum1 lžička
citronová kůra z bio citronu dle chuti
rebarbora dle potřeby
tvaroh1 vanička
mandle na posypání
Postup přípravy:

Po dnešku v práci jsem tak tak stála na nohách a měla jsem sto chutí zakotvit na gauči a ani se nehnout. Jenže mamka mi přinesla ze zahrady rebarboru, manžel je věčně hladový a věčně šmejdí po kuchyni, co by snědl, a Eliška mi nedala chvíli klidu. Tak mi to nedalo a šla jsem péct. Vznikl úžasný koláč, pro který si každý přišel 2x přidat. Dieta v háji. (smích)

Napřed si rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Pak si do mixéru dáme suroviny na korpus, mixneme až nám vznikne bochánek, který necháme odležet v lednici. Formu vyložíme pečícím papírem a těsto rozválíme/rozmačkáme až do stran a trošku nahoru. Dáme do trouby na 15 minut zapéct. Pak vytáhneme a necháme vychladnout.

Do stejného mixéru si nasypeme vychladlé opečené mandle, cukr, sůl a trošku mouky a mixneme, až jsou mandle rozmixované. Pak přidáme 2 vejce, máslo, rum, citronovou kůru a tvaroh a vše promícháme. Směs nalijeme na korpus a rozetřeme. Rebarboru si očistíme, oloupeme, poklademe na krém, pocukrujeme rebarboru a posypeme mandlemi. Šup do trouby a pečeme cca 40 minut (zapomněla jsem sledovat čas, tak je to odhadem).

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno