Pažitka
Název:

Řecké kuře


Řecké kuře


Ingredience:
Ingredience:
kuře naporcované na kousky (můžete použít i špalíčky nebo křídla)1 ks
rajčata1 kg
paprika4 ks
cibule1 ks
větší brambory4 - 6 ks
černé olivy1 sklenice
sůl dle chuti
pepř špetka
olivový olej dle potřeby
bylinky (tymián, oregano, rozmarýn...) dle chuti
bílé víno (nemusí být)2 dcl
voda0,5 l
Postup přípravy:

Každá rodina má svůj kuchařský poklad. Jídlo, které servíruje milým přátelům a které je vždy sázkou na jistotu. U nás je to řecké kuře. Není to žádný tajný recept, není to nic co se dědí z generace na generaci. Kdysi dávno jsem ho našla v časopise Tina a od té doby ho miluji a šířím jeho slávu. Neexistuje dovolená, kde bych ho neuvařila, byť by to bylo v kotlíku na ohni. A stejně tomu bylo i letos. Navíc má tu výhodu, že vše naházíte do hrnce a vrátíte se tak za dvě hodiny.. co víc si přát?

Na olivovém oleji opečete dozlatova kousky kuřete. Maso zasypete sekanými rajčaty, paprikou, cibulí. Nemusíte nijak řešit způsob krájení, prostě vše nakrájejte na kousky. Přidejte brambory nakrájené na čtvrtiny, nebo na větší kostky. Vše posolte, lehce opepřete, a přidejte bylinky. Podlijte vodou a eventuálně vínem. Vše nechte pomalu hodinu probublávat. Po hodině přidejte černě olivy a ještě chvíli vařte.
Toto jídlo je plné chuti a vůní. Pokud budete mít málo brambor, nebojte se sáhnout po bílém chlebu. Hlavně nenechte přijít na zmar ani kapku té skvělé šťávy.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno