Pažitka
Název:

Red velvet brownies s kokosovým máslem


Red velvet brownies s kokosovým máslem


Ingredience:
Ingredience:
upečená nebo uvařená červená řepa2 ks (cca 300 g)
nepražené kakao4 lžíce
vanilkový extrakt1 lžíce
vejce2 ks
kokosové máslo + na ozdobení3 lžíce
stéviecca 20 kapek
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 sáčku
Postup přípravy:

Neznám snad nikoho, kdo by nemiloval brownies!! Ať už pro jeho čokoládovou chuť nebo pro jeho vláčnou a mazlavou strukturu. Ať už je důvod jakýkoli, já mezi takové milovníky rozhodně patřím a nehodlám se této dobroty vzdát ani při zdravém stravování. Proto jsem experimentovala, zkoušela a ochutnávala, až vznikl tento poklad!
Pokud se bojíte řepné chuti, buďte bez obav - vůbec ji neucítíte!! Díky kokosovému máslu je brownies krásné vláčné a nasládlé a garantuju vám, že u jednoho kousku nezůstanete. Mám ho vyzkoušené na naprostém závislákovi na cukru a čokoládě a olizoval se až za ušima.

Uvařenou nebo upečenou červenou řepu nakrájíme na větší kusy, vložíme do mixeru a umixujeme na hladké pyré. Přidáme kakao a ještě společně v mixéru rozmixujeme. Pak už jen stačí metličkou vmíchat dvě celá vejce, stévii dle chuti, vanilkový extrakt a povolené kokosové máslo. Recept na kokosové máslo najdete zde v albu "základní suroviny a postupy". Jako poslední přimícháme prášek do pečiva a pomocí stěrky těsto rozetřeme do pekáčku vyleženého pečícím papírem. 
Povrch našeho brownies ještě ozdobíme zbytkem kokosového másla. Já zvolila romantický vzor srdíček (ta vytvoříte jednoduše tak, že do řady za sebe pomocí lžičky kápnete kokosové máslo a to pak pomocí špejle jen roztáhnete. Můžete ale popustit uzdu fantazii a zdobit dle libosti.
Takto připravený dezert dáme péct na cca 15 minut do trouby rozehřáté na 170 stupňů.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno