Pažitka
Název:

Red velvet muffiny


Red velvet muffiny


Ingredience:
Ingredience:
vařená nebo pečená červená řepa250 g
změklé máslo130 g
řecký bílý jogurt s 10% tuku200 g
zlatý sirup (třtinový cukr, nebo jiný sirup dle chuti)160 g
vejce3 ks
celozrnná mouka špaldová100 g
hladká mouka špaldová150 g
kvalitní kakao30 g
jedlá soda1/2 lžičky
prášek do pečiva1/2 lžičky
sůl špetka
sekaná hořká čokoláda nebo čokoládové vločky hrst
sekané pekanové ořechy hrst
Postup přípravy:

Ne rozhodně vás nebudu přesvědčovat, že jsem tento recept vymyslela sama. Inspirovala jsem se u Kitchenette. Přiznat to a není žádná ostuda, proč se neinspirovat u královny foodblogerek. A pokud by se vám má verze nezamlouvala, můžete klidně čerpat z originálu. Každopádně je to báječný způsob, jak do na první pohled nezdravé záležitosti zamaskovat spoustu zdravých surovin. No řekněte sami, znáte dítě, které by se nadšeně vrhalo na koláč z červené řepy? A věřím, že spousta tatínků odpůrců zdravé stravy by z této informace znechuceně odvraceli hlavu... No tak jim to prostě neříkejte a uvidíte, že budou naprosto nadšení.

Do mixeru dejte řepu nakrájenou na větší kousky, máslo, jogurt, vejce a sirup a vše rozmixujte do hladké kaše, nebo spíše koktejlu. V míse si smíchejte všechny sypké ingredience, kromě čokolády a ořechů. Do sypké směsi postupně zašlehávejte řepnou směs, až vám vznikne hladké a poměrně řídké těsto. Nakonec přimíchejte sekanou čokoládu a ořechy. 
Těsto nalijte do připravených košíčků. Můžete pochopitelně využít i libovolně silikonové formy a nebo ho použít jako základ pro skvělý dort. 
Nechte péct v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 15 minut. Muffiny musí po upečení zůstat stále vláčné, ale zapíchnutá dřevěná špejle či párátko musí zůstat po vytažení suché. 
Muffiny vydrží vláčné i několik dní. Můžete je také vylepšit smetanovým nebo čokoládovým krémem, či pařížskou šlehačkou dle vlastní chuti a fantazie.

Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno