Pažitka
Název:

Ředkvičková polévka


Ředkvičková polévka


Ingredience:
Ingredience:
ředkivčky3 svazky
jablko (ne moc sladké)2 ks
střední cibule1 ks
menší brambory2 ks
mléko2 dcl
vývar1 l
olej trochu
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Znáte tu nerudovskou otázku "Kam s nimi?" Ano mluvím o ředkvičkách. Každé léto se v té lednici nějak nekontrolovaně množí a nestíháme je konzumovat. Včera bylo rizoto, co bude dnes? No přece polévka. A protože ředkvičková polévka zní sama o sobě dost divně, tak proč ji neudělat ještě divnější a nepřidat do ní jablka. Ne opravdu jsem se nezbláznila Výsledek byl dokonalý nesmírně zajímavý a vlastně vznikly dvě různé polévky.

Veškerou zeleninu a neoloupaná jablka bez jadřinců si nakrájejte na stejně velké kousky. Na vzhledu nezáleží, vše se bude mixovat. Na oleji orestujte cibuli a poté přidejte jablka a ředkvičky a chvíli restujte společně s cibulí. Nakonec přidejte brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte cca 10 min do měkka a poté polévku rozmixujte. Do rozmixované polévky přidejte mléko, sůl a pepř dle chuti. 
Polévku podávejte s opečenou bagetou a plátky ředkviček.

Pokud polévku necháte vychladit, přidáte plátky ředkviček kopr a třeba kousek uzeného lososa, tak ji můžete podávat jako nezvyklý, ale velice osvěžující letní předkrm, či lehkou svačinu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno