

| Ingredience: | |
| ředkvičky | 5 - 6 ks |
| polníček | 3 - 4 hrsti |
| jblko | 1 ks |
| citronová šťáva | dle chuti |
| uvařené vejce | 1 ks |
| vlašské ořechy | hrst |
| klíčky (směs mungo fazolek, čočky, vojtěšky) | dle chuti |
| Zálivka: | |
| olivový olej | 4 lžíce |
| dijonská hořčice | 1 lžička |
| balzamikový ocet s oreganem | 2 lžíce |
| med | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
Bylo třeba nějak upotřebit "zbytky" zeleniny, tak nějak od každého něco a pro tento případ je nejlepší udělat salát. Nechala jsem se inspirovat a udělala tak vlastní variaci na ředkvičkový salát. Tento salát je krásně barevný, dobře chutná a určitě je to plusový bod pro vaše zdraví.
Ve větší míse si ze všech ingrediencí vymícháme zálivku na salát.
Polníček si opláchneme a necháme okapat a zbavíme ho kořínků. Jablko nakrájíme na měsíčky a zakápneme citronovou šťávou a ředkvičky si nakrájíme na kolečka Poté do mísy, kde máme zálivku, dáme polníček, nakrájené jablko, ředkvičky a opatrně promícháme. Nakonec zamícháme ořechy a klíčky. Při podávání dozdobíme rozkrojeným vejcem.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ