Pažitka
Název:

Restované pikantní krevety s čerstvou mrkví a bagetou


Restované pikantní krevety s čerstvou mrkví a bagetou


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé obří krevety500 g
česnek nakrájený na tenké plátky4 stroužky
čerstvá zelená petrželka hrst
čerstvý koriandr hrst
olivový olej6 lžic
pepř špetka
sůl špetka
rybí omáčka4 lžíce
citron1 ks
velká mrkev nastrouhaná na tenké nudličky1/2 ks
světlá baget nakrájená na plátky1 ks
Postup přípravy:

Tohle jídlo je jedním z mých nejoblíbenějších, a kdybych mohla, připravovala bych nám jej nejraději několikrát do týdne. Největší radost mám z toho, že si na takto upravených krevetách pochutnává i můj syn.

Krevety dáme do velkého síta, propláchneme je pod studenou tekoucí vodou a necháme dobře odkapat. Mezitím si na pánvi rozpálíme olivový olej, dáme na něj restovat na jemné plátky pokrájený česnek. Jakmile jsou plátky česneku orestované jemně dozlatova, přidáme k nim všechny (neoloupané) krevety. Krevety s česnekem na oleji promícháme, posolíme, opepříme, takto obě suroviny restujeme přibližně 7 minut. Zasypeme je jemně pokrájenou zelenou petrželkou, koriandrem, přilijeme 4 lžíce rybí omáčky, zakápneme šťávou z půlky citronu a restujeme ještě dalších 8 minut za občasného promíchávání. Jakmile se vůně všech ingrediencí spojí a ve vzduchu je cítit libá vůně a krevety jsou krásně zlatavé, pak nadešel čas, vychutnat si toto úžasné jídlo. Vše ještě jednou zlehka promícháme a naservírujeme spolu s čerstvou mrkví nastrouhanou na tenoučké nudličky na velký talíř. Na talíř přiložíme i citron k zakápnutí hotových krevet.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Šárka Ledová

    zavřít okno