Pažitka
Název:

Restované rajčatové gnocchi s bylinkami a cuketou


Restované rajčatové gnocchi s bylinkami a cuketou


Ingredience:
Ingredience:
gnocchi2 balíčky
šalotka1 ks
česnek4 - 6 stroužků
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
cherry rajčátka250 - 300 g
loupaná rajčata (nebo pomodori šťáva)1 hrnek
balsamikový ocet1,5 lžíce
kari koření (nebo muškátový květ) špetka
cuketa1 ks
jemný sýr typu Gran gusto na posypání
bazalka nebo šalvěj dle chuti
Postup přípravy:

Protože mám ráda recepty, ve kterých se připravuje vše v jedné nádobě, tak jsem dnes připravila jeden takový, který se připravuje v jedné pánvi.

Gnocchi uvaříme podle návodu v osolené vodě s olejem a přecedíme.

Než se nám gnocchi uvaří, tak na oleji zpěníme šalotku, přidáme pokrájený česnek a cibuli. Necháme rozvonět. Přidáme omytou a pokrájenou cuketu a promícháme. Přidáme sůl, pepř, koření, balsamikový ocet a dusíme. 

Vmícháme omytá cherry rajčátka a rajskou šťávu. Necháme ještě chvíli probublat cca 8 - 10 minut. Přisypeme jemně strouhaný sýr a zamícháme. Nakonec ještě přidáme pokrájenou bazalku či šalvěj 

Podáváme se salátem z rukoly nebo polníčku.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno