Pažitka
Název:

Řez s bramborovým krémem a šlehačkou


Řez s bramborovým krémem a šlehačkou


Ingredience:
Těsto:
vejce5 ks
cukr krupice200 g
olej5 lžic
hladká mouka200 g
sůl špetka
Krém:
máslo250 g
moučkový cukr200 g
kako2 lžíce
rum2 lžíce
uvařené brambory ve slupce600 g
Šlehačka:
smetana ke šlehání2 kelímky
ztužovač šlehačky2 balíčky
zakysaná smetana1 kelímek
cukr moučka dle chuti
Na dokončení:
rum dle chuti
marmeláda dle potřeby
nastrouhaná čokoláda dle potřeby
Postup přípravy:

Dezert s netradičním krémem s brambor, který jistě překvapí svojí vynikající chutí každou návštěvu.

Nejlépe den předem uvaříme brambory ve slupce.

Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku a sůl.

Těsto rozetřeme na plech (25x35 cm)vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 10 - 15 minut - zkoušíme špejlí.

Necháme vychladnout. Pak pokapeme rumem a potřeme marmeládou.

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

Utřeme máslo s cukrem, přidáme kakao a rum. Nakonec vmícháme brambory. Krém natřeme na korpus.

Šlehačky vyšleháme se ztužovači, vmícháme zakysanou smetanu a cukr podle chuti. Šlehačku natřeme na korpus s krémem. Dozdobíme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno