

| Těsto: | |
| vejce | 6 ks |
| moučkový cukr | 6 lžic |
| olej | 6 lžic |
| teplá voda | 6 lžic |
| polohrubá mouka | 6 lžic |
| prášek do pečiva | 1/2 sáčku |
| kakao | 2 lžíce |
| Tvarohová náplň: | |
| tučný tvaroh ve vaničce | 500 g |
| moučkový cukr | 3 lžíce |
| vanilkový cukr | 1 sáček |
| Višňová náplň: | |
| kukuřičný škrob | 3 lžíce |
| cukr krupice | 3 lžíce |
| višňový kompot | 600 g |
| Pařížský krém: | |
| smetana ke šlehání | 200 ml |
| hořká čokoláda | 200 g |
| moučkový cukr | 100 - 150 g |
| máslo | 150 g |
Kombinace višní tvarohu a čokolády - kdo by odolal? Spolu s dobrou kávou jsou řezy ideálním pohoštěním pro vaši návštěvu.
Nejprve si připravíme těsto. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny - čím více bílá, tím lepší. Pak postupně všleháváme vodu, olej a mouku smíchanou práškem do pečiva a kakaem.
Těsto nalijeme na plech s vysokým okrajem, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v troubě na 175°C cca 30 minut - zkoušíme špejlí. Necháme vychladnout.
Zatím co nám korpus chladne, připravíme si náplně.
Višňová:
Sklenici vypeckovaných višní vylijeme i se šťávou do hrnce, přidáme cukr a škrob. Ponorným mixérem projedeme tak jak chceme mít v náplni velké kousky ovoce. Přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.
Pařížská:
V hrnci zahříváme smetanu, rozlámeme si do ní čokoládu a necháme za stálého míchání rozpustit. Vypneme a necháme zchladnut. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Po vychladnutí všleháme čokoládový krém.
Tvarohová:
Tvaroh vyšleháme s oběma cukry dohladka.
Na vychladlý korpus natřeme nejdříve tvarohovou náplň a uhladíme. Pak višňovou a uhladíme a nakonec pařížskou a uhladíme.
Nakonec nastrouháme čokoládu a dáme vychladit do lednice - nejlépe přes noc.
Podrobné info: