Pažitka
Název:

Řezy Bolero


Řezy Bolero


Ingredience:
Těsto:
vejce6 ks
moučkový cukr6 lžic
olej6 lžic
teplá voda6 lžic
polohrubá mouka6 lžic
prášek do pečiva1/2 sáčku
kakao2 lžíce
Tvarohová náplň:
tučný tvaroh ve vaničce500 g
moučkový cukr3 lžíce
vanilkový cukr1 sáček
Višňová náplň:
kukuřičný škrob3 lžíce
cukr krupice3 lžíce
višňový kompot600 g
Pařížský krém:
smetana ke šlehání200 ml
hořká čokoláda200 g
moučkový cukr100 - 150 g
máslo150 g
Postup přípravy:

Kombinace višní tvarohu a čokolády - kdo by odolal? Spolu s dobrou kávou jsou řezy ideálním pohoštěním pro vaši návštěvu.

Nejprve si připravíme těsto. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny - čím více bílá, tím lepší. Pak postupně všleháváme vodu, olej a mouku smíchanou  práškem do pečiva a kakaem.

Těsto nalijeme na plech s vysokým okrajem, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v troubě na 175°C cca 30 minut - zkoušíme špejlí. Necháme vychladnout.

Zatím co nám korpus chladne, připravíme si náplně.

Višňová: 
Sklenici vypeckovaných višní vylijeme i se šťávou do hrnce, přidáme cukr a škrob. Ponorným mixérem projedeme tak jak chceme mít v náplni velké kousky ovoce. Přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.

Pařížská:
V hrnci zahříváme smetanu, rozlámeme si do ní čokoládu a necháme za stálého míchání rozpustit. Vypneme a necháme zchladnut. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Po vychladnutí všleháme čokoládový krém.

Tvarohová:
Tvaroh vyšleháme s oběma cukry dohladka.

Na vychladlý korpus natřeme nejdříve tvarohovou náplň a uhladíme. Pak višňovou a uhladíme a nakonec pařížskou a uhladíme.

Nakonec nastrouháme čokoládu a dáme vychladit do lednice - nejlépe přes noc.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno