

| Piškot: | |
| vejce | 5 ks |
| moučkový cukr | 3 lžíce |
| olej | 2 lžíce |
| horká voda | 2 - 3 lžíce |
| polohrubá mouka | 5 lžic |
| kakao | 2 lžíce |
| prášek do pečiva | 1/2 balíčku |
| marmeláda | na potření |
| Krém: | |
| mléko | 750 ml |
| vanilkový pudink (nejraději používám od Dr. Oetkera - je hustý) | 3 balíčky |
| vaječného koňaku | 200 ml |
| máslo | 250 g |
| moučkový cukr | 3 lžíce |
| Pařížská šlehačka: | |
| rostlinná šlehačka Cremefine (na šlehání! existuje ještě na vaření) | 2 ks |
| cukr | 1 lžíce |
| kakao | 2 lžíce |
Přestaňme se trápit a pojďme do pořádnýho dezertu, který je tak trošičku kalorická bombička, ale chutná. Dietu budeme držet až zítra, co?
Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.
Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou (zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).
Připravíme si krém: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký).
Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.
Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte)
Ozdobíme dle fantazie…