

| Těsto: | |
| vejce | 6 ks |
| polohrubá mouka | 200 g |
| krupicový cukr | 150 g |
| Náplň: | |
| červené víno | 100 ml |
| malinový sirup | 100 ml |
| třešňová marmeláda | 2 lžíce |
| máslo | 100 g |
| vanilkový cukr | 2 balíčky |
| Poleva: | |
| hořká čokoláda (více % kakaa) | 100 g |
| máslo | 60 g |
Dezert s nezvyklou náplní z červeného vína zachutná jistě každému a nemusí být zrovna milovníkem vína.
Celá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem. Po částech vmícháváme prosátou mouku. Hmotu vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 175°C asi 15 - 20 minut.
Korpus po upečení necháme vychladnout, poté ho rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu rozdrobíme do mísy, nalijeme na ní víno se sirupem a promícháme. Změklé máslo vyšleháme s vanilinovým cukrem a marmeládou a vmícháme do hmoty. Dobře promícháme a natřeme na druhou část korpusu. Necháme ztuhnout. Máslo rozehřejeme spolu s čokoládou a polijeme povrch řezů. Necháme ztuhnout a rozkrájíme na jednotlivé řezy.