Pažitka
Název:

Řezy s vínovou náplní


Řezy s vínovou náplní


Ingredience:
Těsto:
vejce6 ks
polohrubá mouka200 g
krupicový cukr150 g
Náplň:
červené víno100 ml
malinový sirup100 ml
třešňová marmeláda2 lžíce
máslo100 g
vanilkový cukr2 balíčky
Poleva:
hořká čokoláda (více % kakaa)100 g
máslo60 g
Postup přípravy:

Dezert s nezvyklou náplní z červeného vína zachutná jistě každému a nemusí být zrovna milovníkem vína.

Celá vejce vyšleháme s krupicovým cukrem. Po částech vmícháváme prosátou mouku. Hmotu vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 175°C asi 15 - 20 minut.
Korpus po upečení necháme vychladnout, poté ho rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu rozdrobíme do mísy, nalijeme na ní víno se sirupem a promícháme. Změklé máslo vyšleháme s vanilinovým cukrem a marmeládou a vmícháme do hmoty. Dobře promícháme a natřeme na druhou část korpusu. Necháme ztuhnout. Máslo rozehřejeme spolu s čokoládou a polijeme povrch řezů. Necháme ztuhnout a rozkrájíme na jednotlivé řezy.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno