Pažitka
Název:

Ricottové lívance s čerstvými jahodami provoněné vanilkou


Ricottové lívance s čerstvými jahodami provoněné vanilkou


Ingredience:
celozrnná žitná mouka20 g
syrovátkový sýr Ricotta70 g
vejce1 ks
vanilkový cukr1 lžička
vanilka1 lusk
polotučné mléko100 ml
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Lívance jsem dělala opět z ricotty, protože jejich nadýchanost se mi opravdu zalíbila. No a na ozvláštnění jsem přidala pravou vanilku. U nás doma to byla vanilková premiéra. Ale teď už jdeme na recept.

Lívance jsem dělala opět z ricotty, protože jejich nadýchanost se mi opravdu zalíbila. No a na ozvláštnění jsem přidala pravou vanilku. U nás doma to byla vanilková premiéra. Ale teď už jdeme na recept.

Postup:
mouku, Ricottu, žloutek, mléko a cukr smícháme dohromady, dále přidáme vanilku - lusk podelně nakrojíme tak, aby se nám oteřel - špičkou nože z něho seškrábneme drobná semínka a přidáme k těstu. Vaječný bílek si dáme stranou a vyšleháme z něho sníh, který posléze opatrně přimícháme do těsta. Teflonovou pánev si rozehřejeme (ale ne moc prudce) a lžící lijeme těsto. Po zhruba 30-45 sekundách otočíte a pečeme z druhé strany.

Lívance můžeme jíst jen tak s čestvými jahodami nebo si vytvořit tvarohový krém - jahody pokrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, přidáme lžičku vanilkového cukru, lusk vanilky a necháme pár minutek podusit. Až budou jahody rozvařené, tak vanilkový lusk vyjmeme a přimícháme tvaroh. Nakonec lívance potřeme vzniklým krémem a přidáme česrtvé jahody nebo je vrstvíme na sebe, přičemž každý lehce promažeme a na vrch přidáme čerstvé jahody

 
Tak jak se vám líbí? Byly opravdu vynikající - jedna porce pro mě, druhá jako vždy i pro mamku :)
Obě dvě jsme si moc pochutnaly, takže vám tento recept můžu jen a jen doporučit!
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Martina Žabenská

    zavřít okno