Pažitka
Název:

Ricottové lívanečky s pečenými rajčaty


Ricottové lívanečky s pečenými rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
cherry rajčatacca 10 - 15 ks
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
balzamico ocet dle chuti
třtinový cukr dle chuti
máslo do lívanečků30 g
vejce - žloutky a bílky zvlášť3 ks
hladká mouka50 g
strouhaný parmazán + 50g navíc do ricottové směsi50 g
máslo kousek
čerstvá bazalka dle chuti
čerstvá petrželka dle chuti
ricotta na lívanečky350 g
ricotta zvlášťcca 100 g
Postup přípravy:

Tenhle recept může dost dobře fungovat jako předkrm nebo i lehčí hlavní chod, hned jak jsem ho uviděla v Albert magazínu bylo jasné, že ho musím vyzkoušet. Trochu bylo potřeba recept doladit, aby byl absolutně skvělý. Nyní tedy mohu s čistým svědomím doporučit a hlavně garantovat, že na těchto lívanečkách budete doslova závislí.

Nejprve si připravíme pečená cherry rajčata. Do malého pekáčku naskládáme rajčátka, lehce zakapeme olivovým olejem, jemně osolíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 13 minut. Poté rajčata vyndáme, lehce zakápneme balzamikovým octem, posypeme cca 1 lžící třtinového cukru, promícháme a dáme ještě na 3 minuty zkaramelizovat pod nízký gril do trouby.

Mezitím smícháme 50 g ricotty se stejným množstvím strouhaného parmazánu, ochutíme trochou pepře, solí a nasekanou bazalkou. Vše umixujeme, tím pádem dostaneme hustou hladkou směs s lehoučkým nádechem do zelena díky čerstvé bazalce. Touto směsí poté budeme zdobit hotové lívanečky.

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s ricottou, moukou a rozpuštěným máslem. Důkladně promícháme. Přidáme nasekané bylinky - petrželku i bazalku, strouhaný parmazán (50g) a lehce vmícháme sníh. Pečeme na pánvi s kousíčkem rozpuštěného másla, malé lívanečky dozlatova z obou stran.

Podáváme s trochou sýrovo-bazalkové ricotty ozdobené pečenými rajčaty.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno