

| Těsto: | |
| hladká mouka | 250 g |
| sůl | 1 lžička |
| med | 1/2 lžičky |
| olivový olej | 2 lžíce |
| čerstvé droždí | 8 g |
| voda | 100 ml |
| ricotta | 80 g |
| mléko + mléko na potření bagetek | 3 lžíce |
| Na posypání: | |
| směs bylinek, hrubozrnná sůl, sezam,mák... | dle chuti |
Jestli holduješ nadýchaným bagetkám, zkus tyto panini a už si v obchodě žádnou suchou housku nikdy nekoupíš.
Ze surovin postupně vypracuj pěkné hladké těsto. Nech vykynout v zakryté míse asi hodinu, poté rukama z těsta vypracuj asi osm kuliček. Polož na plech vyložený pečícím papírem, povrch potři mlékem, posyp semínky nebo kořením a nechej další půl hodinu kynout. Peč v troubě rozehřáté na 220° C asi 25 min dozlatova.
Panini jsem doplnila:
mozzarella, rajčátko, bazalka
ricotta, klobáska, okurek