Pažitka
Název:

Ricottové panini


Ricottové panini


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka250 g
sůl1 lžička
med1/2 lžičky
olivový olej2 lžíce
čerstvé droždí8 g
voda100 ml
ricotta80 g
mléko + mléko na potření bagetek3 lžíce
Na posypání:
směs bylinek, hrubozrnná sůl, sezam,mák... dle chuti
Postup přípravy:

Jestli holduješ nadýchaným bagetkám, zkus tyto panini a už si v obchodě žádnou suchou housku nikdy nekoupíš.

Ze surovin postupně vypracuj pěkné hladké těsto. Nech vykynout v zakryté míse asi hodinu, poté rukama z těsta vypracuj asi osm kuliček. Polož na plech vyložený pečícím papírem, povrch potři mlékem, posyp semínky nebo kořením a nechej další půl hodinu kynout. Peč v troubě rozehřáté na 220° C asi 25 min dozlatova.

Panini jsem doplnila:
mozzarella, rajčátko, bazalka
ricotta, klobáska, okurek

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Šárka Orságová

    zavřít okno