Pažitka
Název:

Ricottové uzlíky s oreganem


Ricottové uzlíky s oreganem


Ingredience:
Ingredience:
ricotta100 g
voda200 ml
celozrnná pšeničná hladká mouka450 g
rostlinné mléko3 lžíce
sušené oregano1 lžíce
sůl1 lžička
olej2 lžíce
sušené droždí1 lžička
žloutek nebo mléko na potření
Postup přípravy:

Díky ricottě jsou tyto uzlíky nesmírně vláčné a chutné. Nejlepší jsou ještě vlažné, protože se krásně rozvine chuť oregana.

POSTUP:
Do mísy dáme ricottu, vodu a olej. Lehce promícháme a zasypeme moukou. Přidáme sušené mléko, oregano a sůl. Uprostřed mouky uděláme důlek a vsypeme droždí. Propracujeme, hněteme, až je těsto pružné a nelepí se. Dáme do mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou a na teplém místě necháme 1,5-2hod spinkat. Poté těsto krátce prohněteme, rozdělíme na 12 dílků. Každý vyválíme do 20cm dlouhého válce a vytvarujeme uzlíky. Položíme na připravený plech, potřeme vodou a necháme 30min kynout, dokud nezdvojnásobí objem. Potřeme žloutkem nebo mlékem, posypeme černým pepřem a pečeme při 200°C 15min. Necháme vychladnout na mřížce.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Michala Lentesová

    zavřít okno