Pažitka
Název:

Ricottový koláč bez korpusu


Ricottový koláč bez korpusu


Ingredience:
Ingredience:
změklé máslo200 g
cukr220 g
vanilkový cukr1 balíček
vejce6 ks
ricotta (nebo tvaroh v kostce)1 kg
polohrubá mouka120 g
kypřící prášek1/2 balíčku
Postup přípravy:

O víkendu prostě nesmí chybět nějaká dobrota ke kávě. Tak dnes u nás tento koláč. Kdo nemusí ricottu, může ji nahradit tvarohem, výsledek je stejně úžasný jako s ricottou.

Ricottu nebo tvaroh necháme přes plátýnko vykapat a vymačkáme. 

Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci ušleháme do pěny. Ricottu přidáme do pěny a šleháme. Pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a šleháme na hladké těsto. Vlijeme do vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané dortové formy o průměru 26 cm. 

Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů asi 50 minut. 

Necháme vychladnout na mřížce a pocukrujeme.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno