

| Ingredience: | |
| rýže Arborio | 4 hrsti |
| malá cibule (šalotka) | 1 ks |
| máslo | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| kuřecí/zeleninový vývar | dle potřeby |
| suché bílé víno | 1 dcl |
| sýr Gorgonzola | 100 g |
| máslové hrušky | 2 ks |
Spojení výrazného sýru Gorgonzola a hrušek vytvoří dokonalou chuť krémového risota, ke kterému si rozhodně nezapomeňte dát i skleničku dobrého bílého vína.
Na másle orestujeme šalotku do sklovata. Přisypte čtyři hrsti nepropláchnuté rýže a minutku společně opékejte. Podlijte jedním deci vína a hned, jak se odpaří alkohol, přidejte pokrájenou a oloupanou hrušku.
Risoto se musí celou dobu míchat a po naběračkách přilévat vývar.
Rýže se vaří do al dente. Rozhodně by neměla být rozvařená.
Když je rýže akorát, vmíchejte sýr a už dále nevařte.
Pro zjemnění přidejte ještě malý kousek másla a ihned podávejte.
Risoto můžete na talíři ozdobit kousky čerstvé hrušky společně s kousky sýru.
Dobrou chuť!
Podrobné info: