Pažitka
Název:

Risoto s gorgonzolou a hruškami


Risoto s gorgonzolou a hruškami


Ingredience:
Ingredience:
rýže Arborio4 hrsti
malá cibule (šalotka)1 ks
máslo dle potřeby
sůl dle chuti
kuřecí/zeleninový vývar dle potřeby
suché bílé víno1 dcl
sýr Gorgonzola100 g
máslové hrušky2 ks
Postup přípravy:

Spojení výrazného sýru Gorgonzola a hrušek vytvoří dokonalou chuť krémového risota, ke kterému si rozhodně nezapomeňte dát i skleničku dobrého bílého vína.

Na másle orestujeme šalotku do sklovata. Přisypte čtyři hrsti nepropláchnuté rýže a minutku společně opékejte. Podlijte jedním deci vína a hned, jak se odpaří alkohol, přidejte pokrájenou a oloupanou hrušku.

Risoto se musí celou dobu míchat a po naběračkách přilévat vývar. 

Rýže se vaří do al dente. Rozhodně by neměla být rozvařená.

Když je rýže akorát, vmíchejte sýr a už dále nevařte. 

Pro zjemnění přidejte ještě malý kousek másla a ihned podávejte. 

Risoto můžete na talíři ozdobit kousky čerstvé hrušky společně s kousky sýru. 

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno