

| Ingredience: | |
| italská rýže typu Carnaroli nebo Arborio | cca 250 g |
| silný kuřecí vývar | cca 600 ml |
| čerstvý tymián | špetka |
| čerstvý rozmarýn | špetka |
| červené víno | cca 3 dcl |
| cibule (nejlépe červená, já teda použila tu klasickou bílou) | 1 ks |
| máslo (koupila jsem čerstvé z Gran Moravia obchůdku) | cca 3 cm |
| strouhaný sýr Gran Moravia nebo Grana Padano | dle chuti |
| olivový olej (já mám Farchioni) | kapka |
O víkendu jsem se rozhodla připravit pro změnu zase nějaké to risotto. Mám doma ještě dvě flašky výborného červeného vína Montefalco z Umbrie a tak mě napadlo ho využít na recept, který jsem nedávno dostala od mé známé Tundry z města Bastia Umbra. Italská červená vína jsou taková těžká a hutná a skvěle se hodí k vaření díky jejich výrazné chuti.
Postup:
TIP: Výborně se k přípravě receptu hodí i červené víno Sangiovese. Existuje také jeho varianta s použitím červené čekanky, kterou jednoduše nakrájíte nadrobno a přidáte smažit na másle k cibulce.
Podrobné info: