Pažitka
Název:

Risotto se žampiony a sušenými rajčaty


Risotto se žampiony a sušenými rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
hnědé žampiony300 g
rýže na risotto140 g
zeleninový vývarcca 500 ml
bílé suché víno100 ml
nastrouhaný parmazáncca 40 - 50 g
malá cibule nakrájená na jemno1 ks
sušená rajčátka nasekaná na menší kousky menší hrst
máslo + na opečení žampionů2 lžíce
olivový olej trochu
čerstvá bazalka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tohle je moje zamilovaná verze rizota, je chuťově bohaté a absolutně vynikající, pečené žampiony, krémové rizoto a sladká sušená rajčátka, to je prostě vynikající jídlo.

Na troše olivového oleje necháme zesklovatět cibulku, přidáme sušená rajčata a dvě minuty osmahneme. Zalijeme vínem a za stálého míchání necháme téměř vyvařit. Poté postupně přidávejte vývar po naběračkách a rýži často míchejte. Vždycky, když se vývar už už vstřebá, přidejte čerstvou dávku. Pokračujte tak dlouho, dokud rýže nezměkne. 

Mezitím si na másle opečeme nakrájené žampiony pěkně dozlatova. Dobře je osolíme a trochu víc opepříme, ať jsou pěkně pikantní. Část vmícháme do rizota a část si necháme na "posypání". 

Jakmile máme rýži měkkou, ztlumíme plamen, vmícháme sýr, bazalku a kousek másla. Ihned vypneme a dobře promícháme. Ochutíme pepřem a solí. Ihned podáváme.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno