Pažitka
Název:

Risotto à la France


Risotto à la France


Ingredience:
Ingredience:
rýže Arborio2 hrsti
olivový olej dle potřeby
šalotka1 ks
pepř dle chuti
zeleninový vývar1 l
suché bílé víno150 ml
zelené francouzské fazolky hrst
pancetta4 plátky
nastrouhaný parmazán2 hrsti
máslo kousek
Postup přípravy:

Nás dnešní rychlý oběd. Risotto à la France. Je to klasické bílé risotto se zelenými fazolkami a křupavou pancettou.

Klasické Italské risotto milujeme na všechny způsoby. Základ je vždy stejný a pak se fantazii meze nekladou. Stejně tak se můžete držet receptů a dělat risotta přesně podle starých Italů.

Nebojte se, že se z tak malého množství nenajíte. Rýže během vaření nabude a společně s parmazánem vás na dlouho zasytí.

Nebudete si ale vůbec připadat přecpaní a na několik hodin úplně nepoužitelní.

Na pánev si dejte trošku olivového oleje a orestujte na něm do sklovata šalotku. Přisypte suchou rýži a minutku opečte.

Teď se už od pánve nesmíte hnout. Risotto potřebuje péči, lásku a neustálé míchání.

Rýži podlijte vínem, a jakmile se odpaří, přidávejte neustále po naběračce zeleninového vývaru, dokud rýže nebude al dente.

Risotto by rozhodně nemělo být rozvařené. Zrníčka jsou pevná, ale uvařená. Krémovitost risottu dodává škrob z rýže, parmazán a máslo.

Jakmile je rýže napůl hotová, tak můžete přidat fazolky pokrájené na cca 2 cm kousky.

Na druhé pánvi si opečte plátky pancetty krásně do křupava a nechte si je stranou na dokončení jídla.

Až bude rýže tak akorát, odstavte risotto z plamene a vmíchejte parmazán a máslo.

Trošku sýru si nechte na ozdobu a hotový pokrm dokončete opečenou pancettou a oli.olejem.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno