

| Ingredience: | |
| mleté vepřové maso | 600 g |
| strouhaná mozzarella | 180 g |
| uzená paprika | špetka |
| nakrájená sušená rajčata | 1 lžíce |
| olej ze sušených rajčat | 1 lžíce |
| mléko | 200 ml |
| Na obalení: | |
| vejce smíchané s hladkou moukou | 3 ks |
| strouhanka se špetkou uzené papriky | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
Holanďan je vlastně klasický řízek z mletého masa. Já jsem ho ještě ozvláštnila mozzarellou a sušenými rajčaty.
Mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, mlékem, uzenou paprikou, rajčaty, olejem ze sušených rajčat a necháme přes noc uležet v ledničce.
Druhý den podle potřeby dochutíme solí a obalíme ve směsi vajec a hladké mouky a následně obalíme ve strouhance s uzenou paprikou. Smažíme v rozehřáté troubě na plechu s pečícím papírem, pokapaným olejem.
Podáváme se salátem nebo s bramborovou kaší.
Podrobné info: