kuřecí řízky | 3 ks |
sůl | špetka |
Těstíčko: | |
vejce | 3 ks |
strouhanka | 1 hrst |
dijonská hořčice | 1 lžíce |
olej | 1 lžíce |
sojová omáčka | 2 lžíce |
česnek | 2 stroužky |
majoránka | 1 lžíce |
adžika | 1 lžíce |
sůl | špetka |
Ingredience: |
Máte rádi řízky? Zapomeňte tentokrát na klasický trojobal a obalte maso v chutném kořeněném těstíčku.
Všechny přísady na těstíčko důkladně promícháme tak, aby bylo bez hrudek. Maso nakrájíme na menší řízečky, naklepeme, osolíme a naložíme je minimálně na 3 hodiny do lednice. Pořádně promícháme, aby těstíčko maso obalilo ze všech stran. Lze samozřejmě nechat v lednici i přes noc, o to lépe.
Poté i s těstíčkem pečeme pozvolna dozlatova na oleji, těstíčko před obrácením ještě rozetřeme po povrchu a otočíme.
Podrobné info: