Pažitka
Název:

Řízečky v křupavém těstíčku


Řízečky v křupavém těstíčku


Ingredience:
kuřecí řízky3 ks
sůl špetka
Těstíčko:
vejce3 ks
strouhanka1 hrst
dijonská hořčice1 lžíce
olej1 lžíce
sojová omáčka2 lžíce
česnek2 stroužky
majoránka1 lžíce
adžika1 lžíce
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Máte rádi řízky? Zapomeňte tentokrát na klasický trojobal a obalte maso v chutném kořeněném těstíčku.

Všechny přísady na těstíčko důkladně promícháme tak, aby bylo bez hrudek. Maso nakrájíme na menší řízečky, naklepeme, osolíme a naložíme je minimálně na 3 hodiny do lednice. Pořádně promícháme, aby těstíčko maso obalilo ze všech stran. Lze samozřejmě nechat v lednici i přes noc, o to lépe.

Poté i s těstíčkem pečeme pozvolna dozlatova na oleji, těstíčko před obrácením ještě rozetřeme po povrchu a otočíme.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíkovaá

    zavřít okno