Pažitka
Název:

Řízečky z mletého bůčku


Řízečky z mletého bůčku


Ingredience:
Ingredience:
mletý bůček400 g
natrouhaný uzený sýr180 g
mléko200 ml
sůl dle chuti
pepř špetka
nasekaný libeček nebo pažitka dle chuti
Těstíčko:
vejce2 ks
solamyl dle potřeby
uzená paprika špetka
domácí strouhanka dle potřeby
Postup přípravy:

Tak trošku netradiční řízečky s uzeným sýrem a mlékem si určitě zamilujete, jako my doma. přidejte čerstvou zeleninu nebo kyselý okurek a s dobrými brambůrkami maštěnýma máslem, si budete jen labužnicky chrochtat.

Všechny uvedené suroviny s mlékem dobře promícháme a necháme přes noc v misce v chladu. Druhý den obalíme řízečky v těstíčku z vajec, solamylu, uzené papriky. Nakonec řízečky vložíme do jemně umleté strouhanky a obalíme je v ní. Pečeme je v rozehřáté troubě na plechu s pečícím papírem. Pokapeme jej olejem do vyšší vrstvy a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Na plechu řízečky jedenkrát obrátíme. Jakmile jsou řízečky hotové, vyndáme je z trouby a kuchyňskou utěrkou z nich odsajeme přebytečný tuk. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno