Pažitka
Název:

Řízky v sýrovém těstíčku


Řízky v sýrovém těstíčku


Ingredience:
Ingredience:
řízky dle chuti na maso4 ks
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Těstíčko:
nastrouhaný tvrdý sýr150 g
vejce2 ks
majonéza2 lžičky
dijónská hořčice1 lžička
solamyl2 pol. lžičky
česnek3 stroužky
cibule1/2 ks
mletá paprika1 špetka
sůl1 špetka
čerstvý libeček1 hrstička
Postup přípravy:

Řízky, řízky, řízky ... kdo by je nemiloval. Moje děti kupříkladu měly období, kdy nejedly žádné maso, jenom v polévce a pak řízky. Na otázku, proč jí řízky a ne jiné maso, mi bylo odpovězeno, že řízek je řízek a ne maso ... no aspoň teda nějakým způsobem jsem do nich kus flákoty dostala. 

Maso klasicky naklepeme, osolíme a opepříme.
V misce promícháme důkladně nastrouhaný sýr s vejci, solamylem, hořčicí, majonézou, najemno nakrájenou cibulí, rozdrceným česnekem, osolíme a okořeníme paprikou.
Do této směsi naložíme řízky, pořádně na ně směs navršíme a necháme alespoň hodinu odpočívat.

Pak řízky pozvolna smažíme na oleji, směs z misky lžící nabíráme a před obrácením na řízky ještě rozetřeme.
Smažíme dozlatova a opravdu pozvolna.
Přebytečný tuk odsajeme papírovými utěrkami.

Podáváme s lehkým braborovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno