Pažitka
Název:

Rizo-jáhlo-čočkoto

veganský recept


Rizo-jáhlo-čočkoto


Ingredience:
Ingredience:
rýže100 g
jáhly50 g
červená čočka100 g
sojové maso předem namočené a krátce povařené200 g
mražená drobná zelenina (hrášek, mrkev, kapustičky)350 g
česnek stroužek
předem namočené houby50 g
mletá sladká paprika2 lžičky
cibule2 ks
olivový olej1 lžíce
chilli1/2 lžičky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bazalka dle chuti
Postup přípravy:

Jednoduchý a rychlý oběd, který vás zasytí. Navíc je toto jídlo bez lepku a vhodné pro vegany. 

Rozpálíme teflonovou pánev a opečeme cibuli. Zaprášíme paprikou a vsypeme rýži, jáhly, čočku, sojové maso, houby, česnek a zeleninu. Vše okořeníme.

Přidáme 400 ml vroucí vody. Přiklopíme a občas promícháme. Vaříme cca 25 minut a pak odkryjeme pokličku a vyvaříme cca 5 minut tekutinu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno