Pažitka
Název:

Rizoto s domácím zavařeným vepřovým masem a zeleninou


Rizoto s domácím zavařeným vepřovým masem a zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
mrkev1 ks
petržel1 ks
jarní cibulka1 ks
zavařená domácí vepřová pleccca 300 g
brokolice2 - 3 růžičky
cuketa1/2 ks
sterilovaná kukuřice dle chuti
sterilovaný hrášek dle chuti
rýže5 varných sáčků
sůl dle chuti
pepř dle chuti
sojová omáčka dle chuti
strouhaný sýr100 g
Postup přípravy:

Někdy stačí se doma více rozhlédnout a máme celou nádobu chutného rizota.

Nejdříve dáme vařit opláchnuté varné rýžové sáčky podle návodu. Necháme okapat a vyjmeme ze sáčku. Na hlubokou pánev, na sádlo, sebrané z povrchu zavařeného domácího vepřového masa, necháme zesklovatět cibulku. Přidáme orestovat kousky zavařeného masa (vepřové domácí maso, zavařené z plecka) a nakonec přidáme restovat  zeleninu pokrájenou na malinké kostičky. Nakonec přidáme okapanou sterilovanou kukuřici a okapaný hrášek a stále mícháme. Podlijeme malinko vodou nebo vývarem z kostí a dusíme doměkka. Dochutíme podle potřeby solí, pepřem a můžeme malinko zakápnout sojovou omáčkou (není nutné). Nakonec do směsi vmícháme uvařenou rýži a vše dobře promícháme. Zdobíme strouhaným sýrem a sterilovanou zeleninou.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno