

| Ingredience: | |
| cherry rajčátka | 15 ks |
| cuketa | 1/2 ks |
| rýže | 1 hrnek |
| smetana ke šlehání | 1 kelímek |
| kvalitní šunka nebo slanina či kuřecí maso | dle potřeby |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| další zelenina (hrášek, kukuřice...) | dle chuti |
Tento recept vzniknul při jedné z mých mnoha improvizací v kuchyni, a ačkoliv málo kdy vařím stejné jídlo dvakrát, u tohoto dělám výjimku a často a ráda se k němu vracím, neboť vždycky pohladí moje zeleninu milující chuťové pohárky.
Cherry rajčata a oloupanou na kostky nakrájenou cuketu okořeníme dle vlastní chuti (ráda používám papriku, zázvor, rozmarýn, česnek nebo kmín, ale určitě lze použít i namíchanou směs, např. grilovací koření), postříkáme olivovým olejem a dáme na 15 minut zapéct pod gril. Doporučuju tuto úpravu nevynechat, je to právě to, co dává omáčce chuť. Poté z upečených rajčat oloupeme slupku a spolu s cuketami je přesuneme na pánev, na které jsme si nechali lehce zatáhnout na proužky nakrájenou šunku. Podlijeme smetanou ke šlehání a chvíli zredukujeme na omáčku, případně dále dokořeníme a dosolíme. Smícháme s uvařenou rýží, můžeme přidat i další zeleninu.
Omáčka se stejně dobře jako k rýži hodí i k těstovinám či nočkům.
Podrobné info: