Pažitka
Název:

Rizoto s restovanou zeleninou a uzeným šmakounem


Rizoto s restovanou zeleninou a uzeným šmakounem


Ingredience:
dlouhozrnná rýže80 g
malá cuketa1/2 ks
malá červená kapie1 ks
pórek kousek
sušená rajčata naložená v oleji6 ks
uzený šmakoun100 g
slunečnicový olej trochu
Ingredience:
Postup přípravy:

Zelenina zůstane v rizotu krásně křupavá....věřím, že si opravdu pochutnáte. 

Rýži propereme pod tekoucí vodou a dáme vařit do osolené vody.

Zatím co se rýže vaří, pokrájíme zeleninu. Pórek na kolečka, cuketu na plátky a ty pak ne čtvrtiny, kapii na kostičky rajčata na kostičky.  Všechnu zeleninu dáme orestovat na olej. Ale asi jen na 2 minuty - aby zelenina zůstala křupavá. Krátkým orestováním se stane stravitelnější.

Šmakouna nakrájíme na kostičky.

Když je rýže vařená, scedíme a smícháme se zeleninou a nakonec vmícháme šmakouna. promícháme a servírujeme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno