

| rýže Arborio | dle potřeby |
| olej | trochu |
| bílé víno | 1/4 l |
| kuřecí vývar | 1,5 l |
| dýně Hokaido | 1 ks |
| cibule | 1 ks |
| máslo | kousek |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| smetana | 1 lžíce |
| petrželka | hrstka |
| parmazán | na ozdobení |
| olivový olej | trochu |
| Ingredience: |
Tohle rizoto dokazuje, že v jednoduchosti jídla a jeho vychucení je ta pravá kulinářská krása.
Rýži Arborio mírně orestujeme na oleji, podlijeme čtvrt litrem bílého vína a poté co se víno vyvaří, postupně přiléváme litr a půl kuřecího vývaru.
Mezitím, co se rýže dusí, očistíme dýni Hokaido, kterou nakrájíme na malé kostičky a spolu s cibulkou restujeme na másla zhruba 10 minut. Jakmile máme orestováno, přidáme rýži, ochutíme solí, pepřem, přidáme lžíci smetany, kostku másla a do hotového rizota přimícháme čerstvě nasekanou petrželku.
Před servírováním doporučujeme posypat hoblinkami parmazánu a pokapat olivovým olejem.
Rizoto z dýně Hokaido servírujeme jako hlavní chod. Můžete však servírovat jako předkrm stejně jako my na této ilustrační fotografii.
www.facebook.com/RegionNaTaliri