Pažitka
Název:

Rizoto z pečených uzených stehen, hnědých žampionů a zeleniny


Rizoto z pečených uzených stehen, hnědých žampionů a zeleniny


Ingredience:
Ingredience:
uzené upečené kuřecí stehno1 ks
rýže (+ hřebíček, sůl, pepř, kmín, cibule, voda)500 g
pokrájená zelenina (mrkev, petržel, celer, hrášek)1 hrnek
hnědé žampiony180 g
červená cibule1 ks
olej nebo sádlo dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kmín dle chuti
voda nebo vývar dle potřeby
strouhaný sýr dle chuti
Postup přípravy:

Mám pro vás tip na recept, co dům dal. Ingredience, které budeme potřebovat, máme většinou všichni doma a můžeme z nich uvařit toto skvělé rizoto.

Přebranou a vypranou rýži uvaříme podle návodu (zvyku) s hřebíčkem, solí cibulí a kapkou oleje doměkka. Upečené kuřecí maso obereme od kosti. Pokrájíme na malé kousky. Červenou cibuli pokrájíme na kostičky. Houby pokrájíme na plátky. Zeleninu pokrájíme na malinkaté kostičky. Cibuli orestujeme na oleji (sádle) dozlatova. Přidáme orestovat pokrájenou  zeleninu a plátky hub. Přidáme pepř, kmín a sůl a zalijeme trochou vývaru (vody). Dusíme doměkka. Do zeleninové směsi vmícháme kousky pokrájeného masa ze stehýnek. Zamícháme, ochutíme podle potřeby solí a pepřem. Do směsi přidáme podle každého rýži a dobře promícháme. Rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem. Podáváme s okurkou, salátem apod.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno