Pažitka
Název:

Rizotto Arborio s anglickou slaninou a parmazánem


Rizotto Arborio s anglickou slaninou a parmazánem


Ingredience:
středně velká cibule1 ks
rýže Arborio500 g
polosuché bílé víno1 dcl
syrová anglická slanina200 g
smetana 12%1 kelímek
zeleninový vývar1 l
čerstvě nastrouhaný parmazán200 g
sůl špetka
pepř špetka
petrželka hrstka
máslo kousek
Ingredience:
Postup přípravy:

Rizoto ozdobíme petrželkou a hoblinkami parmazánu, to nám k dokonalosti stačí.

Na rozpuštěném másle v hrnci, zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí přidáme anglickou  slaninu, kterou pražíme, dokud nebude hotová. Poté podlijeme vínem a přidáme (alespoň 3x) opláchnutou rýži. Asi tak 2-3 minutky na mírném ohni důkladně mícháme.

Přidáme 1 litr vývaru a rýži vaříme na mírném ohni pod pokličkou, kterou občas zamícháme.

Až se voda z bujónu pomalu vypaří a rýže je skoro  hotová, přidáme smetanu. Opět rýži důkladně mícháme a čekáme, až trošku zhoustne. Přidáme parmazán a petrželku. Dochutíme solí a pepřem. Vše na závěr promícháme a můžeme servírovat.

Zdobit můžeme zbylou petrželkou a hoblinek z parmezánu pomocí škrabky na brambory.

 

 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
pazitka.cz

    zavřít okno