

| Těsto: | |
| hladká mouka | 400 g |
| vejce | 1 ks |
| 33% smetana ke šlehání | 1 kelímek |
| Hera máslová | 250 g |
| sůl | 1/2 lžičky |
| Ořechová náplň: | |
| vlašské ořechy | 250 g |
| moučkový cukr | 180 g |
| bílek (žloutek si ponecháme na potření rohlíčků) | 1 ks |
| rum | 3 lžíce |
Není rohlíček, jako rohlíček. Myslím, že fotografie je důkazem. Však nevěřili byste, jak výborně chutnají. Každá kuchařka se po naservírování stává doslova bohyní.
Mouku prosejeme a všechny ingredience promícháme v pružné nelepivé těsto. Dáme do mikrotenového sáčku a necháme přes noc v lednici.
Ořechy najemno pomeleme, přidáme ostatní suroviny a řádně promícháme.
Těsto si rozdělíme na 5 stejných dílů. Pracovní plochu nebo vál (silikonovou podložku) zlehka podsypeme hladkou moukou. Z každého dílu pomocí ručního válečku vyválíme kruh o velikosti desertního talířku a výšce cca 3 milimetry. Rádýlkem vykrojíme 8 výsečí. Ořechovou náplň klademe na širší stranu trojúhelníku a zabalíme do tvaru rohlíčků. Plechy si vysteleme papírem na pečení a rohlíčky tam naskládáme. Žloutek rozmícháme s 2 lžičkami mléka a potřeme rohlíčky. Vložíme do trouby a při teplotě 180 st. pečeme přibližně 15 minut dorůžova. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Ihned po vytažení z trouby pocukrujeme moučkovým cukrem