Pažitka
Název:

Rohlíky bez kynutí


Rohlíky bez kynutí


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka350 g
mléko + na potření250 ml
rozpuštěné máslo25 g
čerstvé droždí25 g
cukr1 zarovnaná lžička
sůl1 lžička
Postup přípravy:

Taky se vám nechce někdy do obchodu jenom kvůli čerstvému pečivu? Mně se to stává velmi často, hlavně v neděli. A tak dětem k svačině do školy peču rohlíky, které máte bez kynutí do hodiny na stole. Recept mám od kamarádky Aničky Veselské a z tohoto množství upečete 8 rohlíků.

Nejprve připravte kvásek. Odeberte 100 ml mléka, trochu ho zahřejte, aby bylo vlažné. Přisypte cukr a rozdrobte do něj droždí. Kvásek nechte v teple asi 15 minut vzejít.

Mouku promíchejte se solí, přilijte kvásek, rozpuštěné máslo a vypracujte hladké nelepivé těsto. To ihned rozdělte na dva bochánky, které vyválejte na kulaté placky cca 3 - 5 mm silné. Rozdělte je na čtyři výseče a srolujte od širokých konců. Cíp by měl být dole a na něj rohlíky položíme na plech vyložený pečícím papírem.

Troubu rozehřejte na 180°C. Rohlíky nechte na plechu 15 minut, poté je potřete mlékem a pečte 20 minut dozlatova. 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno