Pažitka
Název:

Rolovaná vepřová plec s bramborovou roládkou


Rolovaná vepřová plec s bramborovou roládkou


Ingredience:
vepřová plec1 kg
sůl dle chuti
koření medvědí gril nebo jaké máte rádi špetka
hořčice (na potření) trocha
sekaná petrželka hrst
střední cibule3 ks
česnek dle chuti
vývar dle potřeby
smetana1 dcl
máslo oříšek
Postup přípravy:

Více rolád na jednom talíři....

Maso si rozkrojíme na plát a naklepeme. Osolíme, opepříme. Posypeme kořením (já mám medvědí gril), potřeme hořčicí a posypeme sekanou petrželkou. Zarolujeme, svážeme nebo spíchneme jehlami. Dáme do pekáčku, podlijeme vývarem, posypeme hrubě nakrájenou cibulí a jen rozplácnutým česnekem, posypeme znova kořením a dáme péct.

V průběhu pečení maso otáčíme a podle potřeby podlíváme. Když je maso měkké, vyndáme ho, šťávu s cibulí a česnekem přelijeme do kastrůlku a ponorným mixérem rozmixujeme. Přivedeme k varu a dochutíme. Podle uvážení zahustíme, zjemníme smetanou a úplně nakonec přidáme kousíček másla.
Bramborové rolky: Klasické bramborové těsto. Rozvalíme na plát, potřeme vejcem a posypeme 1. jemně strouhanou mrkví a 2. nasekanou petrželkou. Zarolujeme, zabalíme do alobalu potřeného olejem a vaříme cca 30 - 35 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno