Pažitka
Název:

Roštěná s kapary a paprikovou pastou


Roštěná s kapary a paprikovou pastou


Ingredience:
Ingredience:
hovězí roštěná4 plátky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
cherry rajčta4 ks
hořčice smíchaná s paprikovou pastou dle chuti
velká cibule2 ks
zakysaná smetana1/2 kelímku
okapané malé kapary1 - 2 lžíce
rýže dle potřeby
libeček, petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Tento recept vznikl improvizovaně a můžu jej všem doporučit. Tato příprava roštěné je opravdu vynikající.

Cibuli pokrájíme na kostičky. Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Potřeme hořčicí smíchanou s paprikovou pastou. Opepříme a orestujeme na oleji na zpěněné cibuli v tlakovém hrnci. Když maso pustí šťávu a zatáhne se, vše zalijeme hovězím vývarem a tlakový hrnec uzavřeme. Tlakujeme cca 35 minut. Tlakový hrnec po vypuštění páry otevřeme. Maso se sosem přendáme do malého pekáčku, přidáme okapané malé kapary a pokrájená cherry rajčátka. Podle chuti přidáme sůl a pepř a ještě cca 20 minut necháme dusit v troubě. Nakonec zakvrdláme půl kelímku zakysané smetany a necháme probublat. Podáváme s rýží s libečkem a petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno