Pažitka
Název:

Roštěná s příchutí kávy


Roštěná s příchutí kávy


Ingredience:
hovězí roštěná1200 g
řepkový olej2 lžíce
žampiony nakrájené na plátky1 a 1/2 hrnku
jarní cibulka1/3 hrnku
česnek2 stroužky
překapávaná káva1 a 1/2 hrnku
grilovací či sladká chilli omáčka (lze vynechat)1 lžíce
sůl1/2 lžičky
chilli1/2 lžičky
čerstvě namletý pepř1/4 lžičky
kukuřičný škrob1 lžíce
studená voda1/3 hrnku
Ingredience:
Postup přípravy:

Zajímavá a netradiční omáčka s kávou, která vás překvapí svou chutí.

Maso očistíme a osušíme. Do velké pánve s nepřilnavým povrchem dáme rozehřát 1 PL oleje a na ní opékáme maso ze všech stran dohněda.
Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na plátky, cibulku nakrájíme též na plátky.
Maso přendáme do pomalého hrnce. 

Do výpeku na pánvi přidáme druhou polévkovou lžíci oleje a orestujeme žampiony společně s cibulkou a prolisovaným česnekem. Pak přidáme kávu, chilli omáčku, sůl a podle chuti pepř a chilli. Necháme přejít varem a přelijeme s ní maso.
Zapneme pomalý hrnec na st.1 na 8 hodin.
Když je maso hotové vyndáme ho z omáčky a dáme do tepla. Přes sítko oddělíme žampiony od omáčky. Žampiony přidáme k masu. Ve vodě rozmícháme škrob a vmícháme do omáčky, provaříme a přidáme k masu se žampiony. Maso naporcujeme a podáváme. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno