Ingredience: | |
hovězí roštěnec | 750 g |
slanina | 50 g |
domací klobása | 300 g |
kyselá okurka | 1 ks |
cibule | 100 g |
hořčice | 1 lžíce |
vývar (dle přílohy, šťáva) | 1-2 dcl |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olivový olej | 1 lžíce |
Vysoký roštěnec je po svíčkové nejměkčí část hovězího masa, ale také dražší. Je jemně prorostlý a také šťavnatý. Pokud ho děláte na steaky, svažte maso po obvodu nití a dosáhnete nejen tvaru, ale rovnoměrné tepelné úpravy. Já měla dneska chuť opravdu na recept, kde hovězí doprovodí právě domácí klobáska s doboru slaninou. Snad mě milovníci steaků a bifteků neukamenují.
Roštěnky zlehka naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme.
Na horkém oleji opečeme z obou stran cca 4 minuty z každé. Pak roštěnky vyjmeme a vložíme je mezi 2 talíře, aby v sobě udržely teplo.
Do výpeku dáme slaninu pokrájenou na nudličky, cibuli, hořčici, klobásu nakrájenou na kolečka okurku nakrájenou nadrobno.
Zalijeme troškou vývaru a provaříme. Maso vrátíme zpět do hrnce a ještě společně chvilinku provaříme.
Vhodná příloha jsou hranolky, opečený brambor, ale třeba i rýže, pokud si uděláme více šťávy. Zase můžete použít trošku červéno vína
Podrobné info: