Pažitka
Název:

Roštěná se slaninou, domácí klobásou a pečenými brambory


Roštěná se slaninou, domácí klobásou a pečenými brambory


Ingredience:
Ingredience:
hovězí roštěnec750 g
slanina50 g
domací klobása300 g
kyselá okurka1 ks
cibule100 g
hořčice1 lžíce
vývar (dle přílohy, šťáva)1-2 dcl
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej1 lžíce
Postup přípravy:

Vysoký roštěnec je po svíčkové nejměkčí část hovězího masa, ale také dražší. Je jemně prorostlý a také šťavnatý. Pokud ho děláte na steaky, svažte maso po obvodu nití a dosáhnete nejen tvaru, ale rovnoměrné tepelné úpravy. Já měla dneska chuť opravdu na recept, kde hovězí doprovodí právě domácí klobáska s doboru slaninou. Snad mě milovníci steaků a bifteků neukamenují.

Roštěnky zlehka naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme. 
Na horkém oleji opečeme z obou stran cca 4 minuty z každé. Pak roštěnky vyjmeme a vložíme je mezi 2 talíře, aby v sobě udržely teplo. 
Do výpeku dáme slaninu pokrájenou na nudličky, cibuli, hořčici, klobásu nakrájenou na kolečka okurku nakrájenou nadrobno. 
Zalijeme troškou vývaru a provaříme. Maso vrátíme zpět do hrnce a ještě společně chvilinku provaříme.

Vhodná příloha jsou hranolky, opečený brambor, ale třeba i rýže, pokud si uděláme více šťávy. Zase můžete použít trošku červéno vína

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno