Pažitka
Název:

Roštěná se zapečenými švestkami, flambované slivovičkou a šťouchandy


Roštěná se zapečenými švestkami, flambované slivovičkou a šťouchandy


Ingredience:
Ingredience:
roštenec (1 - 1,5 cm silný)1 plátek
sůl špetka
pepř špetka
drcený jalovec špetka
olivový olej trochu
slanina1 plátek
švestky (rozpůlené) dle potřeby
gouda dle potřeby
slivovice dle chuti
vývar trochu
povidla dle chuti
Postup přípravy:

Používáte švestky jen při pečení? Zkuste změnu, protože se skvěle hodí i k masu.

 Cca 1-1,5 cm silné plátky roštěnce naklepeme, samozřejmě nařízněte kraje, aby se maso nekroutilo, poté přidejte dle chuti sůl, pepř, drcený jalovec a nezapomeňte na trošku oliváče.

Takto připravené maso, které si odpočalo v pokojové teplotě, vložíme na rozpálenou pánev a opečeme po každé straně cca celkem 8 min.

Poté na maso poklademe slaninu a švestky, které jsem rozkrojili na 1/2. Je lepší čerstvé ale možno i sušené. Na to vše sýr, třeba jako já gouda a honem do trouby na 190°C na 15-20 min. podle velikosti masa.

Až si maso pobude v troubě, zalijte jej štamprdličkou slivovice a oflambujte.

Omáčku si přiravíme tak, že do výpeku přidáme trochu vývaru a povidel, toť vše.

Šťouchandami nebudu obtěžovat, stejně si je každý dělá podle své chutě.

Nám doma chutnalo, tak dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zdeněk Ernest

    zavřít okno