Ingredience: | |
roštenec (1 - 1,5 cm silný) | 1 plátek |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
drcený jalovec | špetka |
olivový olej | trochu |
slanina | 1 plátek |
švestky (rozpůlené) | dle potřeby |
gouda | dle potřeby |
slivovice | dle chuti |
vývar | trochu |
povidla | dle chuti |
Používáte švestky jen při pečení? Zkuste změnu, protože se skvěle hodí i k masu.
Cca 1-1,5 cm silné plátky roštěnce naklepeme, samozřejmě nařízněte kraje, aby se maso nekroutilo, poté přidejte dle chuti sůl, pepř, drcený jalovec a nezapomeňte na trošku oliváče.
Takto připravené maso, které si odpočalo v pokojové teplotě, vložíme na rozpálenou pánev a opečeme po každé straně cca celkem 8 min.
Poté na maso poklademe slaninu a švestky, které jsem rozkrojili na 1/2. Je lepší čerstvé ale možno i sušené. Na to vše sýr, třeba jako já gouda a honem do trouby na 190°C na 15-20 min. podle velikosti masa.
Až si maso pobude v troubě, zalijte jej štamprdličkou slivovice a oflambujte.
Omáčku si přiravíme tak, že do výpeku přidáme trochu vývaru a povidel, toť vše.
Šťouchandami nebudu obtěžovat, stejně si je každý dělá podle své chutě.
Nám doma chutnalo, tak dobrou chuť.
Podrobné info: