Ingredience: | |
měkký tvaroh | 1 balení |
mléko | cca 1 - 2 lžíce |
malá cibule nebo jarní cibulka | 1 ks |
pažitka | svazek |
medvědí česnek | pár listů |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Když jsem byla malá, neustále jsme měli doma rozhudu. Úplně se slyším, jak říkám: "Ach jo, zas ta rozhůůůůda". A jak si ji teď ráda dám. Určitě ji mnozí z vás taky znají. Svěží chuť tvarohu, štiplavost pažitky, vůně medvědího česneku (ten jsme tam teda dřív nedávali) a čerstvý měkký chlebík…no to si musíte udělat, je to hned.
Měkký tvaroh spolu s mlékem (smetanou) dobře rozmícháme. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, pažitku, medvědí česnek a dochutíme solí a pepřem. Mažeme na čerstvé pečivo nebo si k rozhudě nakrájíme zeleninu na hranolky a nabíráme spolu s ní jako dip.
Podrobné info: