Pažitka
Název:

Rozhuda (tvarohová pomazánka) s pažitkou a medvědím česnekem


Rozhuda (tvarohová pomazánka) s pažitkou a medvědím česnekem


Ingredience:
Ingredience:
měkký tvaroh1 balení
mlékocca 1 - 2 lžíce
malá cibule nebo jarní cibulka1 ks
pažitka svazek
medvědí česnek pár listů
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Když jsem byla malá, neustále jsme měli doma rozhudu. Úplně se slyším, jak říkám: "Ach jo, zas ta rozhůůůůda". A jak si ji teď ráda dám. Určitě ji mnozí z vás taky znají. Svěží chuť tvarohu, štiplavost pažitky, vůně medvědího česneku (ten jsme tam teda dřív nedávali) a čerstvý měkký chlebík…no to si musíte udělat, je to hned.

Měkký tvaroh spolu s mlékem (smetanou) dobře rozmícháme. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, pažitku, medvědí česnek a dochutíme solí a pepřem. Mažeme na čerstvé pečivo nebo si k rozhudě nakrájíme zeleninu na hranolky a nabíráme spolu s ní jako dip.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno