

| Ingredience: | |
| rukola | 1/2 balíčku |
| domácí zeleninový vývar | 1/2 l |
| smetana | 1 kelímek |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| Jíška: | |
| máslo | dle potřeby |
| hladká mouka | dle potřeby |
Máte rádi rukolu? Někdo ji má rád, jiný k ní má odpor. Pro ty, co ji mají rádi jako já, mám tip na dobrou polévku.
Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme. Pokud nemáte vývar, použijte kostku zeleninového kuchárku, je dobrý a bez konzervantů, občas ho ráda používám. Přidáme rukolu a povaříme. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme smetanu. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem. Podáváme s kuskusovými knedlíčky nebo opečenými krutonky.
Podrobné info: