Pažitka
Název:

Rukolový salát s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a syrovátkovým sýrem

vegetariánský recept


Rukolový salát s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a syrovátkovým sýrem


Ingredience:
Ingredience:
rukola velká hrst
listy medvědího česneku hrst
sušená rajčata5 ks
syrovátkový sýr100 g
šalotka1 ks
citronová šťáva dle chuti
olej z vlašských ořechů2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Medvědí česnek už má sice svoji hlavní sezónu za sebou, ale pokud jste si udělali zásoby stejně jako já, můžete si jeho skvělou chuť užívat po celý rok. Takový salát s rukolou a sušenými rajčátky doplněný o jemný syrovátkový sýr je vážně dobrota!! 

Rukolu důkladně propláchneme a očistíme od případných zbytků hlíny a kamínků. V míse jí promícháme s pokrájenými sušenými rajčaty, šalotkou nakrájenou na tenká kolečka, oříškovým olejem a zakápneme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme do salátu syrovátkový sýr, který nakrájíme na menší kostičky nebo jen nedbale natrháme. 
Pro zvýraznění chutí můžeme salát ještě dochutit solí a čerstvě mletým pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno