Pažitka
Název:

Rukolový salát s tuňákem


Rukolový salát s tuňákem


Ingredience:
Ingredience:
rukola125 g
tuňák v konzervě170 g (1 plechovka)
vejce4 ks
světlá zelená paprika1 ks
cherry rajčátka10 ks
okurka1/2 ks
černé olivy10 ks
sušená rajčata4 ks
červená cibule1/2 ks
pepř dle chuti
sůl dle chuti
balzamikový ocet1 lžíce
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Snadná, zdravá, rychlá a hlavně skvělá večeře. Množství je na 2 velké saláty. Prostě porce místo hlavního jídla. 

Vím, že spousta lidí nejí rukolu, že jim přijde hořká. Já osobně hořkou chuť ráda nemám, ale rukolu zbožňuju a hořká mi vůbec nepřijde. Pokud nemáte rukolu rádi, určitě ji v salátu můžete nahradit polníčkem, ledovým salátem... Prostě tím, co vám nejvíc chutná. Tenhle salát bych mohla jíst denně.

Vajíčka uvařte nahniličko nebo natvrdo, podle toho, jak to máte rádi. Omytou rukolu v misce opepřete a smíchejte s balzamikovým octem a olivovým olejem. 

Do druhé misky si pokrájejte nadrobno všechnu ostatní zeleninu. Papriku, okurku, rajčata a červenou cibuli. Salát trošku osolte, podle chuti můžete opepřit a promíchejte s olivovým olejem. 

Na talíř dejte rukolu, na ni zeleninový salát. Doprostřed tuňáka, na kousky pokrájená sušená rajčata rozpůlená vajíčka a černé olivy. 

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno