Pažitka
Název:

Rustikální červená čočka


Rustikální červená čočka


Ingredience:
Ingredience:
drcená rajčata400 g
červená čočka100 g
cherry rajčátka5 ks
mrkev1 ks
domácí klobáska1 ks
hladkolistá petržel menší hrstka
sůl1 lžička
cukr1 lžíce
pepř špetka
koriandr1 lžička
drcený římský kmín1 lžička
indické kari1 lžička
červená cibule1 ks
česnek1 stroužek
Postup přípravy:

Dnešní recept vznikl tak nějak omylem. Původně mělo jít spíš o polévku, ale nakonec to vše dopadlo trošku jinak (lépe).

Nejprve si osmahneme na jemno nakrájenou cibuli. Do hrnce následně přidáme drcená rajčata, červenou čočku, na kostičky nakrájenou mrkev a na kolečka nakrájenou domácí klobásku a můžeme začít s dochucováním. Množství koření, které uvádím, berte tak nějak orientačně, každý máme jinou chuť a hlavně každá ta rajčata chutnají trošku jinak. Některá jsou kyselejší a potřebují více cukru apod. U tohoto receptu je tedy nejdůležitější neustále ochutnávat . Jakmile máme v hrnci všechno koření a zmíněné ingredience, necháme směs probublávat, tak aby nám čočka změkla. Asi po 10 min přidáme utřený česnek a za dalších 5 minut na půl rozkrojená cherry rajčátka a nasekanou petrželku. U posledních surovin nám jde spíš jen o to, aby se hezky prohřáli. Určitě nechceme mít z rajčátek kaši, ale aby zůstala „na skus“. Pak už nezbývá než si ukrojit krajíc křupavého chleba a pochutnat si. Ještě jednou připomínám, že je důležité ochutnávat a ty chutě ladit během přípravy. 
Pozn. Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte chilli papričky, pikantnost by se k jídlu náramně hodila.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno