Pažitka
Název:

Růžičkové kapustičky s javorovým sirupem a bramborovou kaší

vegetariánský recept


Růžičkové kapustičky s javorovým sirupem a bramborovou kaší


Ingredience:
Ingredience:
javorový sirup dle chuti
máslo dle potřeby
pepř dle chuti
sůl dle chuti
růžičková kapusta dle potřeby
brambory dle potřeby
mléko dle potřeby
Postup přípravy:

Tohle jídlo je jednoduché, vegetariánské a nabité chutí pečených kapustiček. Příprava je jednoduchá a kombinace přirozené hořkosti růžičkové kapusty se sladkou chutí javorového sirupu a jemností bramborové kaše. Rozhodně vyzkoušejte. 

Nejprve si oloupeme brambory, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit doměkka v osolené vodě. Mezitím si nachystáme kapustičky. Odřízněme malinkatý košťál a odloupneme 2 - 3 lístky, poté rozpůlíme a na řezu dobře osolíme. 

Brambory scedíme, vhodíme do hrnce kousek másla a rozšťoucháme. Vlijeme teplé mléko, množství podle toho, jak máte rádi hustou kaši, a prošleháme. 

V hrnci rozpustíme máslo a řezem dolů na něj dáme růžičky, necháme cca dvě minuty opéct dozlatova. Poté obrátíme, vypneme teplotu, přiklopme a necháme dojít asi pět minut. Poté vmícháme pár kapek javorového sirupu, opepříme a vmícháme ještě maličký kousek másla. Ihned servírujeme s kaší. Takto ochucené kapustičky lze dát jen jako přílohu ke steaku nebo do salátu. 

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno