Pažitka
Název:

Růžová pomazánka


Růžová pomazánka


Ingredience:
červené sterilované zelí1 malá sklenička
vejce uvařená natvrdo4 ks
nastrouhaný šunkový salám200 g
majonéza3 lžíce
kysaná smetana2 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

V přípravě pomazánky se meze nekladou, lze ji udělat naprosto z čehokoliv. Zkuste tip na pomazánku třeba z červeného sterilovaného zelí.

Zelí přecedíme a necháme dobře okapat (já šťávu většinou vypiju). Nakrájíme nadrobno, vejce a salám nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle a vše dohromady dobře promícháme s majonézou a kysanou smetanou. Podle chuti přisolíme a připepříme. Podáváme na pečivu jako pomazánku nebo přidáváme do obložených mís jako salát.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Jana Šenkyříková

    zavřít okno